четвер, 03 жовтня 2024 18:23

За рік кількість випадків домашнього насильства в Україні збільшилася майже на 80% - ОГП

За рік кількість випадків домашнього насильства в Україні збільшилася майже на 80% - ОГП
За рік кількість випадків домашнього насильства в Україні збільшилася майже на 80% - ОГП. Фото: eleos.com.ua

Протягом останнього року кількість зафіксованих випадків домашнього насильства в Україні зросла майже на 80%.

Переважна більшість постраждалих це жінки та діти, повідомила в етері телемарафону начальниця відділу протидії домашньому насильству Офісу генпрокурора Ірина Шурхно, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігроман із рушниці застрелив дружину й доньку

Правоохоронці зареєстрували 8125 кримінальних правопорушень, повʼязаних з домашнім насиллям. Постраждалих - понад п'ять тисяч, зазначила Шурхно.

Вона зауважила, що люди стали більше звертатися з приводу домашнього насильства до правоохоронних органів та побачили захист і допомогу від держави.

Генпрокурор визначив запобігання та протидію домашньому насильству як пріоритетний напрямок для ОГП, додала Ірина Шурхно.

"Домашнє насильство - це не лише побої чи зґвалтування. Це й образи та приниження, заборона працювати чи контроль сімейного бюджету. Його скоюють свідомо", - пише поліція.

"Домашнє насильство починається із дрібниць. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства - не мовчіть", - звертаються правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «За рік кількість випадків домашнього насильства в Україні збільшилася майже на 80% - ОГП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі