середа, 23 січня 2013 11:14

Бюджетники просять у Азарова 30 мільярдів на зарплату

Бюджетники просять у Азарова 30 мільярдів на зарплату
Фото: uareview.com

Місцевим радам бракує 30 мільярдів гривень на зарплати. Просять у прем'єр-міністра Миколи Азарова.

"Фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень, передбачене Державним бюджетом на 2013 рік лише на 79%. Найбільш катастрофічним є рівень фінансування по галузям: Державне Управління — 41% та Фізична культура і спорт — 47% від потреби. Загальний дефіцит фінансових ресурсів складає майже 30 мільярдів", - йдеться у зверненні спілки Секретарів місцевих рад Асоціації міст України до Азарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розпочала кримінальне провадження проти "свободівця"

У зверненні також сказано, що працівники бюджетної сфери не забезпечені зарплатою та немає коштів на оплату комуналки: "Зазначене може дискредитувати запропоновані президентом України реформи".

Секретарі просять Азарова внести зміни до законопроекту: "Переглянути в бік зменшення на 30% обсягів вилучення з місцевих бюджетів фінансових ресурсів. Також збільшити на 1 мільярд гривень збільшити обсяг субвенцій із Державного бюджету місцевим на компенсацію за пільгові перевезення, а також повного фінансування з Державного бюджету цільових програм. Зокрема щодо розвитку малих міст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це байки, покладені на папір" – нардеп про справу Тимошенко

Окрім того, вони просять погасити кредиторські заборгованості, які утворилися в кінці 2012 року та списати 5 мільярдів гривень заборгованості місцевих бюджетів.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетники просять у Азарова 30 мільярдів на зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі