четвер, 14 березня 2013 13:33

Місцевим чиновникам не підвищать зарплати і в 2014 році?

Місцевим чиновникам не підвищать зарплати і в 2014 році?
В'ячеслав Толканов. Фото: figaro.lviv.ua

Закон "Про службу органів місцевого самоврядування" можливо не почне діяти у наступному році, адже на його впровадження потрібно 26 мільярдів гривень.

Про це під час засідання правління Асоціації міст України сказав глава Національного агентства України з питань державної служби В'ячеслав Толканов.

"Для нашого бажання мати узгоджений проект закону, щоб його доопрацювати, я бачу основну проблему — це фінансування. Буде дуже непроста дискусія із міністерством фінансів стосовно моделі оплати праці та системи формування окладів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

Натомість, голова юридичного департаменту Асоціації міст Віктор Кравченко запевнив, що якщо до червня закон не буде допрацьований, то фінансування та його впровадження не буде передбачено у Держбюджеті на 2014 рік. Цей закон прийнято ще у 2011 році, однак його впровадження двічі переносили через нестачу коштів, адже він передбачає суттєве підвищення зарплат службовців місцевого самоврядування.

В'ячеслав Толканов наголосив, що новий закон змінить філософію службовців: "Це будуть сучасні менеджери, які будуть допомагати керівникові керувати людськими ресурсами. Якщо ми хочемо змінити плинність кадрів, а вона сьогодні сягає 18%, то слід приділити увагу зміні філософії і психології службовців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Влада не змогла приструнити Меджліс, тому "вони взяли курс на знищення"

Кравченко ж виокремив проблемні частини закону. Серед них не визначено, які посади будуть виборними. Також на його думку, слід захистити інтереси держслужбовців районного значення, які в законі не враховано:"Треба зрозуміти і в якій мірі Нацагентство буде займатися регулюванням".

Зараз ви читаєте новину «Місцевим чиновникам не підвищать зарплати і в 2014 році?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі