четвер, 21 липня 2011 17:03

На братах Ковалівих відпрацювали схему утихомирення Галичини?

На братах Ковалівих відпрацювали схему утихомирення Галичини?

Справа двох братів-"свободівців" Михайла та Володимира Ковалівих, яких засудили за масові заворушення у Львові 9 травня, є відпрацюванням технології утихомирення органів місцевого самоврядування на Львівщині та Галичині.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив керівник прес-служби Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Що означає вирок для братів Ковалівих? Це означає, що їх треба позбавити депутатських мандатів", - пояснив політик.

За його словами, технологія боротьби влади проти місцевих депутатів "Свободи" полягає у наступному: відкрити кримінальну справу за фактом, притягнути "свободівця" як свідка, зробити його обвинуваченим, дати йому умовний термін і позбавити його таким чином депутатського мандата.

Сиротюк нагадав, що братам Ковалівим інкримінували організацію масових заворушень у Львові 9 травня і 11 квітня 2011 року.

"Так, вони були у ці дні у Львові. Але жодного факту про те, що вони організовували ці заворушення, слідчі не навели", - зауважив націоналіст.

Крім того, за його словами, братам Ковалівим також інкримінували спротив міліції та зумисне нанесення тілесних ушкоджень.

"У протоколах допиту і слідства сказано, що одного із них скрутили і поклали на землю. Потім він, лежачи на землі обличчям вниз, побив міліціонерів. Це ж просто абсурд", - підкреслив Сиротюк.

Як результат, суддя не знайшов у діях двох братів складу злочину.

"У результативній частині справи сказано, що міліція діяла неправомірно і порушила ті засади, на яких вона мала б діяти. Тобто суддя зачитав це, а потім дав нашим хлопцям умовний термін. Знову повний абсурд. Тому ми віримо, що апеляція скасує це рішення. Адже справа притягнута за вуха", - вважає Сиротюк.

Разом з тим, на цей час за львівські заворушення 9 травня під вартою ніхто із "свободівців" вже не перебуває. Коваліви були останніми, кого із представників "Свободи" було з зали суду випущено на волю.

Нагадаємо, учора Галицький районний суд міста Львова визнав свободівців-депутатів Самбірської районної ради Михайла та Володимира Ковалівих винними у скоєнні злочину і засудив Михайла Коваліва до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік, а Володимира – до 1 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік.

Зараз ви читаєте новину «На братах Ковалівих відпрацювали схему утихомирення Галичини?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі