субота, 13 серпня 2011 19:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

МЗС Італії викликало українського посла через Тимошенко

МЗС Італії викликало українського посла через Тимошенко

Італія висловила стурбованість щодо судового процесу над єкс-прем'єром України Юлією Тимошенко. Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні розпорядився у п'ятницю запросити посла України, щоб висловити йому "ту увагу і стурбованість, з якою Італія стежить за розвитком судового процесу над Тимошенко", повідомляється у МЗС Італії.

Під час зустрічі італійська сторона має намір підкреслити необхідність дотримання основних прав людини, норм правової держави та прозорого судового процесу відповідно до демократичних основ та міжнародних стандартів судової практики.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко обвинувачується у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році контрактів між Україною і Росією на постачання і транзит газу. 5 серпня суд виніс рішення про її арешт у зв'язку з тим, що Тимошенко виказувала неповагу до суду.

"Тимошенко порушує порядок і судові процедури, а сьогодні ще й на засідання спізнилась. Відтак суд постановив змінити їй запобіжний захід на перебування під вартою", - заявив суддя Кірєєв.

Уже за кілька хвилин екс-прем'єра під галас присутніх депутатів-бютівців конвой вивів із зали. Наручники на Тимошенко у залі не вдягали, про це вона попросила сама.

Раніше свою стурбованість арештом Тимошенко висловлювали представники ЄС та низки міжнародних організацій.

Нещодавно, 9 серпня, президент Чехії Вацлав Клаус звернувся до президента України Віктора Януковича з проханням особисто підтвердити неполітичні мотиви проведення процесу проти Тимошенко. На що той запевнив, що не буде втручатися в діяльність будь-яких українських судів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Італії викликало українського посла через Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі