четвер, 25 липня 2013 22:16

Москва не надає святкуванню хрещення Русі у Києві великого політичного значення — експерт

Москва не надає святкуванню хрещення Русі у Києві великого політичного значення — експерт
Антон Фінько. Фото: www.radiosvoboda.org

Кремль не надає святкуванню 1025-річчя хрещення Київської Русі у столиці України надто великої політичної ваги.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько.

"Я не вважаю, що Москва надає цій події надто велику політичну вагу. Подивімося уважно трохи згодом на склад делегації", - зазначив експерт.

За словами Фінька, якщо серед російських гостей буде чимало міністрів економічного блоку, то це означатиме, що свято використовуватимуть здебільшого як поле для серйозних переговорів.

"Якщо побачимо міністрів культури чи керівників гуманітарного управління адміністрації президента Путіна, то це означатиме, що Москва більше все-таки надає події культурної ваги", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям радять не йти на святкування хрещення Русі з Януковичем, Путіним та Кирилом

Водночас він зауважив, що проведення святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі в Україні – це свідчення збільшення нашого авторитету і державного престижу.

"Хочу наголосити, що це не лише православне свято, це свято для кожного християнина східного обряду – чи то православного, чи то греко-католика. Ба більше, це свято старослов'янської традиції. Це наша давня літературна, культурна спадщина. Все це спільна спадщина руського світу. 1025-річчя – це велика культурна подія, до якої з повагою має ставитися будь-який патріот своєї країни", - резюмував Фінько.

Зараз ви читаєте новину «Москва не надає святкуванню хрещення Русі у Києві великого політичного значення — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі