середа, 24 липня 2013 14:53

Реставрації до святкування Хрещення Русі обійшлися у 47 млн ??грн - глава Мінкульту

 Реставрації до святкування  Хрещення Русі обійшлися у 47 млн ??грн - глава Мінкульту
Фото: http://kievnews.glavcom.ua

На реконструкцію та відновлення певних об'єктів у Києві на Києво-Печерській лаврі, в Софії Київській, а в Чернігові Катерининської церкви часів київської Русі з держбюджету було виділено 47 млн ??гр.

Про це заявив на прес-конференції в середу міністр культури Леонід Новохатько.

Він зазначив,що не може назвати загальну суму віділену на святкування, оскільки значна частина заходів проходить безкоштовно, або за кошти спонсорів.

"За держбюджет я назвати можу - 47 мільйонів нещодавно виділив уряд. Це, в основному, на відновлювальні та реставраційні, будівельні роботи по таких об'єктах, як Києво-Печерська лавра, Софія Київська та дитинець у Чернігові - Катерининська церква часів Київської Русі" , - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київ Кирил приїде по окремій колії на броньованому поїзді з храмом

Говорячи про ступінь готовності цих об'єктів до святкування 1025-річчя хрещення Русі, він сказав: "Завершено або завершуються певні роботи на основних об'єктах, пов'язаних з прийняттям християнства".

Він, зокрема, зазначив, що в Києво-Печерській лаврі проведені ремонтні роботи на дзвіницях, келіях, в трапезній. Також, за його словами, проведені певні роботи в Михайлівському соборі, Фролівському жіночому монастирі та Іллінської церкви в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжніми християнами кияни стали через декілька поколінь після Володимира Великого

За його словами, завершено роботи у Катерининській церкві Чернігова, яка є навіть дещо більш давньою, ніж Софія Київська.
Говорячи про столицю, міністр також додав, що певні роботи проведені з реконструкції пам'ятників Володимиру і княгині Ользі. Він звернув особливу увагу на те, що київська влада провела роботи з відновлення колони Магдебурзького права. Міністр нагадав, що раніше пам'ятник також називався "Нижнім пам'ятником хрещення Русі".

 

Зараз ви читаєте новину « Реставрації до святкування Хрещення Русі обійшлися у 47 млн ??грн - глава Мінкульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі