пʼятниця, 21 квітня 2023 11:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони Німеччини зробив заяву щодо завершення війни в Україні

Міністр оборони Німеччини зробив заяву щодо завершення війни в Україні
Міністр оборони Німеччини розказав про шляхи України до перемоги над РФ. Фото: eastnews.ua

Повернути окуповані ворогом території можна шляхом переговорів. Але Київ самостійно вирішить, коли саме і як їх починати.

Україна має перемогти Росію у війні, завив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, передає ZDF. Водночас це повномасштабне вторгнення РФ не повинно зійти країні-агресорці з рук.

"Досягнути перемоги над російськими окупантами можна не лише на полі бою. Ідеально було б, якби ми змогли добитися мирової угоди. Це має бути метою, а як її буде досягнуто – інше питання. Суверенна держава сама повинна визначати, коли вести переговори про повернення до кордонів станом на 23 лютого 2022 року або 1991-го. В ідеалі відхід росіян мав би призвести до того, що Україна повернула б усі свої території", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Двері НАТО трішки прочинилися": у Німеччині прокоментували вступ України до Альянсу

Міністр оборони Німеччини наголосив, що Росія не повинна досягнути успіху на фронті. Пісторіус також зазначив, що Німеччина та інші держави-партнери підтримуватимуть Україну стільки, скільки знадобиться.

"Важливо підтримувати Україну, щоб вона швидко отримувала те, чого потребує", – додав він.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Німеччини зробив заяву щодо завершення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі