субота, 22 квітня 2023 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр оборони Італії "виступив" за переговори України з РФ, але його слова перекрутили

Міністр оборони Італії "виступив" за переговори України з РФ, але його слова перекрутили
Міністр оборори Італії Гвідо Крозетто заявив, що La Stampa використала лише фрагменти його публічного виступу. Фото: Getty Images

Для того, щоб зупинити війну, необхідно спробувати посадити Україну і Росію за стіл переговорів.

Посередником у цих переговорах може бути Китай. Про це заявив голова міноборони Італії Гвідо Крозетто в інтерв'ю La Stampa.

За його словами, Італія в контексті війни в Україні рухається двома основними напрямками.

"Перший – це допомога: ми повинні гарантувати Україні право захищатися. Але з іншого – існує постійне і щоденне зобов'язання намагатися побудувати стіл для миру. Тому що зараз єдине, що ми можемо зробити, це не закінчити війну, а зупинити конфлікт і спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним і не мають нічого спільного", – вважає Крозетто.

Він заявив, що сподівається на більшу роль Європи у намаганні "підлити воду у вогонь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії відреагував на запрошення відвідати Україну

"Всі чудово підливають бензину у вогонь, але немає жодного пожежника. Нам потрібні пожежники у світі, в якому ООН, яка має виконувати цю функцію, втратила її", – сказав Крозетто.

На його думку, для встановлення миру "потрібен інший співрозмовник".

"Чи може це бути Китай? Він має бути співрозмовником за мирним столом. Це одне з питань, яке ми повинні поставити собі в Італії та в Європі", – додав Крозетто.

Водночас він зауважив, що для російського диктатора Володимира Путіна у війні людський ресурс і час не мають жодного значення.

"Путін живе в умовах, коли мертві 100 000 чи 300 000 і час у 1-3 роки не є проблемою. Для Заходу актуальним фактором є час, жертви та громадська думка. Стикаються два абсолютно різні світи", – наголосив він.

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк на тлі заяви італьського глави Міноборони нагадав, що у питанні війни Росії проти України немає місць подібним "мирним врегулюванням".

"Знову до основ. Коли хтось говорить про "мирне врегулювання", Україна чує тільки "здайтеся, капітулюйте, виконайте ультиматум РФ". Після 423 днів кривавої війни це неможливо. Бо це зумисна війна на знищення, яку веде РФ, а не міфічний "конфлікт". Тут немає простору для "врегулювання", – написав Подоляк у Twitter.

Оновлено

Пізніше Гвідо Крозетто заявив, що La Stampa використала лише фрагменти його публічного виступу, вирізавши складні міркування.

"Сьогодні я дізнався, що дав інтерв'ю La Stampa. Вони написали неправдиві цитати, щоб спровокувати президента і Сенат", – написав він у Twitter.

Повернути окуповані ворогом території можна шляхом переговорів. Але Київ самостійно вирішить, коли саме і як їх починати.

Україна має перемогти Росію у війні, завив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, передає ZDF.

Водночас це повномасштабне вторгнення РФ не повинно зійти країні-агресорці з рук.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони Італії "виступив" за переговори України з РФ, але його слова перекрутили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі