понеділок, 08 серпня 2011 14:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Міліція зацікавилася львівськими "бютівцями"

Міліція зацікавилася львівськими "бютівцями"

У суботу в обід до офісу львівської партії "Батьківщина" навідалися міліціонери з обласного управляння міліції.

Попросили надати їм інформацію, які дії проводить партія по організації виїзду людей на Київ, скільки людей планують відвезти у столицю, що це за люди, чим вони мають їхати і коли.

"Це пряме порушення Конституції - права на вільне пересування, - говорить голова львівської "Батьківщини" Роман Ілик. - З ними поговорив наш юрист. Ясно, що списків не давали. Дали ту інформацію, яку вважали за потрібне."

Партійці також розповсюдили заяву про те, що їм перешкоджають в організованому виїзді до Києва.

"Квитків на поїзди немає. Якщо вам пощастить і хтось здасть свій квиток, можна чудом узяти 1-2 квитки на поїзд у столицю. Групових квитків нема, - продовжує "бютівець". - З автоперевізниками ситуація стандартна. Вони просто відмовляються надавати нам транспорт в оренду. І це вже не перший раз. Як тільки ми звертаємося до них від імені партії про організацію транспорту, щоразу нам відмовляють. Це стосується Львова. У Львівській області з цим проблем немає", - зазначається в документі.

Усього сьогодні в столицю приїхало тисяча людей від львівської "Батьківщини". Зі Львова виїжджали приватним транспортом, тому більшість із приїжджих у столицю львів'ян - це мешканці районів Львівської області.

Раніше перший заступник голови партії "Батьківщина Олександр Турчинов заявив про безстрокову акцію протесту у зв'язку з рішенням про арешт Тимошенко.

8 серпня суддя Родіон Кірєєв двічі відмовився відпускати Тимошенко на поруки.

Зараз ви читаєте новину «Міліція зацікавилася львівськими "бютівцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі