пʼятниця, 07 жовтня 2011 19:15

"Міліція не змогла ефективно провести найпростішу операцію"

"Міліція не змогла ефективно провести найпростішу операцію"

Дії правоохоронців під час штурму в Одеській області створили реальну загрозу життю і здоров'ю жителів міста. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

30 вересня у селі Кошари Одеської області троє озброєних кілерів-рецидивістів убили двох і поранили чотирьох міліціонерів. Наступного дня злочинців оточили в невеликому одеському готелі. Майже 5 годин 300 правоохоронців стріляли в бандитів. Врешті будинок розстріляли з гранатометів. Двоє кілерів загинули, один зник ще до початку операції, повідомляє міністерство внутрішніх справ.

"Найбільше запитань викликає штурм в Одесі. Було відомо місцезнаходження злочинців, їхня приблизна кількість і озброєння. Це – одна з найпростіших ситуацій, що постійно відпрацьовують спецпідрозділи МВС. Жителів будинку і навколишніх будівель евакуюють, спецназ нейтралізує противника світлошумовими та димовими гранатами і штурмом бере приміщення. Але цього чомусь ніхто навіть не пробував робити", - зауважив Дмитро Тимчук.

Експерт наголосив, що міліція мала справу з кілерами, а не з ідейними терористами, "готовими захищатися до останньої краплі крові".

"Таких значно простіше схилити до здачі в полон. Однак правоохоронці 5 годин вели перестрілку, маючи в супротивниках двох осіб із легким озброєнням", - зазначив він.

Тимчук переконаний, що дії правоохоронців створили реальну загрозу життю і здоров'ю жителів міста.

"Куля з автомата АК-74 зберігає забійну силу на дальності півтора кілометра. Тобто міг бути убитий або поранений будь-який сторонній громадянин. Розповідь керівництва МВС про те, що мешканці прилеглих будинків "не хотіли евакуюватися", звучить смішно. Під час надзвичайних ситуацій ніхто цивільних не питає, чого вони хочуть. А якби у злочинців були заручники? Вони були б трупами", - підкреслив він.

"Міліція не змогла ефективно провести найпростішу операцію. Вона не була спланована. Використали не міліцейські, а військові засоби. Не виключено, начальство злякалося відповідальності за можливі жертви серед спецназівців. Тоді навіщо МВС потрібен спецназ?", - додав експерт.

Як треба було вчинити Могильову у даній ситуації, Дмитро Тимчук розповідає у новому номері журналу "Країна" № 38 (91) за 7 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Міліція не змогла ефективно провести найпростішу операцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі