вівторок, 11 червня 2024 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ми завершимо війну, не залишимо її у спадок після себе: Зеленський виступив у Бундестазі

Ми завершимо війну, не залишимо її у спадок після себе: Зеленський виступив у Бундестазі
Президент України Володимир Зеленський у Бундестазі, 11 червня. Фото: Суспільне

Ця війна загрожує перерости у значно ширше протистояння.

Із такими словами президент України Володимир Зеленський виступив у Бундестазі, повідомили "Суспільне".

"Ця війна загрожує перерости у значно ширше протистояння. Ми не залишимо її у спадок після себе. Ми завершимо цю війну. Ми завершимо її в інтересах України та в інтересах усієї Європи", - заявив Зеленський.

Президент підкреслив, що Україна завершить війну на власних умовах.

"Умовах, які зрозумілі будь-якій людині. Звичайній людині на цій землі. Декому здається, що Путін назавжди. І що війна нескінченна. Але це не так. Все це ілюзія, яку можна розвіяти лідерством, рішеннями та успіхом", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку доби відбулося 69 боєзіткнень. Ворог атакує на шести напрямках - Генштаб

Зеленський нагадав німецькому парламенту, як Німеччину розділили на дві частини за результатами Другої світової війни.

"Розділена Німеччина ніколи не була щасливою. Ви це знаєте зі свого досвіду, і тому ви можете зрозуміти нас, українців, чому ми так боремось проти спроб Росії розділити Україну. Чому ми робимо все, абсолютно все, щоб не допустити стіни між частинами нашої держави", - заявив президент.

Глава держави нагадав, що на Глобальному саміті миру обговорюватимуть "повне відновлення безпеки та рух до справжнього миру".

"Ми хочемо дати шанс дипломатії й зібрали для цього близько сотні держав. Україна ніколи не покладалась тільки на силу зброї. Так, ми розуміємо проти яких вбивць доводиться сьогодні боротись. І не забудемо, що лише зброя ефективно їх зупиняє і захищає наше життя. Але ми пам'ятаємо також і те, що мир виростає не з пострілів, а з гарантій, з надійних гарантій, що пострілів більше не буде і зло більше не прийде на землю народу, який хотіло його знищити", - сказав Зеленський.

Сьогодні у Берліні стартувала Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference. У ній взяли участь президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад дві тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

Саміту миру відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Участь у саміті вже підтвердили 106 країн. На саміт приїдуть 70-75 лідерів держав, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Ми завершимо війну, не залишимо її у спадок після себе: Зеленський виступив у Бундестазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі