вівторок, 11 червня 2024 09:35

У Німеччині стартує Конференція з відновлення України

У Німеччині стартує Конференція з відновлення України
У Берліні розпочинається Конференція з відновлення України. Фото: alda-europe.eu

У Берліні стартує Конференція з відновлення України - Ukraine Recovery Conference.

У ній візьмуть участь президент Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц. Про це повідомляє Укрінформ.

Загалом участь у дводенному форумі візьмуть понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з різних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставку Найєма прокоментували в уряді Німеччини

Приймаюча сторона робить акцент саме на залученні громадянського суспільства та ролі зв'язків між містами, громадами й муніципалітетами. Тому на конференцію прибули очільники низки міст України, в тому числі зі сходу держави. На численних панелях обговорять широкий спектр питань, що охоплюють сфери енергетики, людського капіталу, ментального здоров'я, культурної спадщини тощо.

На полях конференції планується підписати кількох документів.

Президент України також проведе окремі зустрічі зі своїм німецьким візаві Франком-Вальтером Штайнмаєром, президенткою Бундестагу Бербель Бас і главою уряду ФРН Олафом Шольцом. Він також виступить у німецькому парламенті та відвідає базу Бундесверу, де проходять навчання воїни ЗСУ.

Це вже третя подібна конференція за час повномасштабної війни Росії проти України. Попередні пройшли в Лугано (Швейцарія) і Лондоні. А URC 2025 планується провести в Італії.

Президенти України та Франції Володимир Зеленський та Емманюель Макрон під час зустрічі в Парижі 7 червня підписали угоди про допомогу для відновлення української критичної інфраструктури.

Сторони провели переговори про відбудову України. Підписана угода про фонд 200 мільйонів євро, призначених для тих підприємств, які будуть інвестувати в критичну інфраструктуру України для відбудови.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині стартує Конференція з відновлення України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі