субота, 08 червня 2024 00:28

Франція допоможе Україні відновити критичну інфраструктуру, пошкоджену росіянами

Франція допоможе Україні відновити критичну інфраструктуру, пошкоджену росіянами
Франція допоможе Україні відбудувати критичну інфраструктуру. Фото: eastnews.ua

Президенти України та Франції Володимир Зеленський та Емманюель Макрон під час зустрічі в Парижі 7 червня підписали угоди про допомогу для відновлення української критичної інфраструктури.

Сторони провели переговори про відбудову України, пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Франції розкрив деталі відносно передачі Україні винищувачів Mirage

"Підписана угода про фонд 200 мільйонів євро, призначених для тих підприємств, які будуть інвестувати в критичну інфраструктуру України для відбудови. Також ми вирішили, що 60 млн євро з цього фонду будуть присвячені енергетичному сектору та його пріоритетам", – сказав Макрон.

Крім того, Париж розширює мандат Французького агентства розвитку для підтримки проєктів в Україні на місцевому рівні та відправляє 20 технічних експертів до різних ключових міністерств України для надання технічної допомоги.

В Єлисейському палаці раніше анонсували підписання двох угод, які передбачають виділення Україні 650 мільйонів євро у вигляді кредитів та грантів на підтримку, зокрема, критично важливих об'єктів енергетичної інфраструктури, які є об'єктом нападу Росії.

Раніше повідомлялося, що Франція передасть Україні кілька винищувачів Mirage 2000.

Також французькі інструктори навчать українських пілотів для польотів на цих бойових літаках, заявив президент країни Еммануель Макрон у Нормандії під час зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським.

Для підготовки керування Mirage 2000-5 Франція організує шестимісячні курси підготовки пілотів.

Франція також навчить українську бригаду чисельністю 4500 військових.

Зараз ви читаєте новину «Франція допоможе Україні відновити критичну інфраструктуру, пошкоджену росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі