вівторок, 08 травня 2012 20:52

Медведєв отримав від Путіна крісло прем'єр-міністра РФ

Медведєв отримав від Путіна крісло прем'єр-міністра РФ
Дмитро Медведєв та Володимир Путін Фото: segodnya.ua

Держдума у вівторок, на наступний день після інавгурації президента РФ Володимира Путіна, підтримала внесену ним на пост прем'єр-міністра кандидатуру Дмитра Медведєва, який очолював країну до 7 травня. Таким чином, вдруге в історії Росії президент після закінчення терміну своїх повноважень очолив уряд.

За призначення Медведєва прем'єром проголосували 299 депутатів при необхідних 226 голосів, проти висловилися 144, тих, що утрималися, не було. Через двадцять хвилин після цього прес-служба Кремля розповсюдила указ Путіна про призначення Медведєва головою уряду.

Прецедентів зміни президентського крісла на прем'єрське у світовій практиці практично немає, особливо в країнах, де і де-юре, і де-факто главою держави є президент. У Росії вперше це сталося чотири роки тому, коли Медведєв, обраний президентом на виборах в березні 2008 року, вніс кандидатуру Путіна, який очолював країну з 2000 по 2008 рік, в Держдуму для затвердження його прем'єром.

Відповідно до конституції, Медведєв у тижневий термін, до 15 травня, повинен представити Путіну пропозиції щодо структури федеральних органів виконавчої влади. Крім того, голова уряду повинен запропонувати главі держави кандидатури на пости віце-прем'єрів і федеральних міністрів. Експерти сходяться на думці, що це відбудеться досить швидко, вважаючи, що всі ключові пости вже узгоджені.

 

Зараз ви читаєте новину «Медведєв отримав від Путіна крісло прем'єр-міністра РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі