понеділок, 24 жовтня 2022 09:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані удари по Україні: Буданов вказав на "цікавий момент"

Масовані удари по Україні: Буданов вказав на "цікавий момент"
Голова ГУР Кирило Буданов заявив, що Росія хоче занурити Україну в темряву й холод, але цього не буде. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Російські окупанти припинили атакувати військові об'єкти в Україні, натомість б'ють по цивільних.

На такий "цікавий момент" вказав керівник Головного управління воєнної розвідки України Кирило Буданов в інтерв'ю "Українській правді".

"Весь попередній період росіяни здебільшого били по військових об'єктах, меншою кількістю – по цивільних. А зараз по військових вони взагалі не б'ють, а б'ють тільки по цивільних. Це ще раз підтверджує моє твердження, що Росія є державою-терористом і використовує терористичні методи для досягнення своєї мети", – наголосив Буданов.

Підкреслив: Російська Федерація чинить акти тероризму у війни проти України, зокрема, знищуючи критичну інфраструктуру. Однак країні-агресорці не вдасться цілковито позбавити українців опалення й електроенергії, впевнений Буданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр енергетики сказав, як Україна відповість на руйнування Росією енергоінфраструктури

За його словами, найголовніша мета Росії – посіяти паніку, страх, невпевненість у завтрашньому дні. Тому росіяни намагаються завдати серйозних втрат українському енергетичному сектору і припинити експорт електроенергії з України, щоб завдати ще й економічного удару.

"Паніка і страх – це головна зброя терору. Ну й загалом, як вони кажуть, занурити Україну в суцільну темряву і холодну зиму – це їхня мрія. Але, повірте, цього не станеться, всі наші служби працюють відповідним чином, і їхні мрії не здійсняться. Ускладнення справді є, але критичного поки що нічого немає", – сказав голова ГУР.

22 жовтня Росія знову здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Ворог вдарив по магістральних мережах західних регіонів. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня.

З 10 жовтня внаслідок ударів РФ було зруйновано 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення світла. Україна втратила 4 тис. МВт породжувальних потужностей. Росія вже завдала збитків Україні на мільярди доларів.

Ударами по енергетичній інфраструктурі Москва намагаються послабити волю України до боротьби. Також – змусити Кабмін застосувати додаткові ресурси для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури замість того, щоб спрямувати їх на контрнаступ на сході й півдні, пояснили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Масовані удари по Україні: Буданов вказав на "цікавий момент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі