вівторок, 18 жовтня 2022 12:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки електростанцій зруйнувала РФ в Україні: Зеленський озвучив дані

Скільки електростанцій зруйнувала РФ в Україні: Зеленський озвучив дані
Президент України Володимир Зеленський відреагував на масовані обстріли РФ 18 жовтня. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія з 10 жовтня пошкодила 30% електростанцій по всій Україні.

Тому для переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним місця не лишилося. Про це він написав у Twitter 18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас критична ситуація" – в Україні є ризик масштабних перебоїв зі світлом і водою

"Ще один вид російських терористичних атак: цільова енергетична та критична інфраструктура. Із 10 жовтня 30% українських електростанцій зруйновано, що спричинило масові відключення світла по всій країні. Для переговорів із режимом Путіна не лишилося місця", – зазначив Зеленський.

Керівник держави також опублікував коротке англомовне відео про удари Росії на українську інфраструктуру.

Уранці 18 жовтня Росія знову атакувала низку міст. Зокрема, у Дніпрі пролунало кілька вибухів. Над містом піднімається стовп диму. Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що Росія завдала удару по місту.

Як пишуть очевидці в мережі, неподалік від місця вибуху в житлових будинках повилітали вікна. Рятувальники тим часом вже прибули на місце займання.

У Дніпрі дві ракети поцілили в об'єкт енергетичної інфраструктури, є серйозні пошкодження, повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко. Через обстріли у місті тимчасово зупинив роботу тролейбусний маршрут №6 та автобусні маршрути №18 та №134, повідомив департамент транспорту.

Про серію вибухів повідомляють і в Харкові. Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що росіяни завдають ударів по обласному центру та району. За 5 хв. у Харкові прогриміли дві серії вибухів. Попередньо, під ударом район одного із промислових підприємств міста, уточнив міський голова Ігор Терехов в Тelegram.

У Житомирі вранці 18 жовтня росіяни, попередньо, двічі вдарили по об'єкту енергозабезпечення. На місці працюють рятувальники ДСНС, повідомив Тимошенко. Місцеві повідомляють, що в місті зникло світло.

На лівому березі Києва помітили проліт трьох російських ракет вранці 18 жовтня. Після цього стався вибух. Без світла залишилася Троєщина.

Зараз ви читаєте новину «Скільки електростанцій зруйнувала РФ в Україні: Зеленський озвучив дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі