неділя, 23 жовтня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Як удари РФ по енергетичній інфраструктурі пов'язані з контрнаступом ЗСУ: ISW пояснив

Як удари РФ по енергетичній інфраструктурі пов'язані з контрнаступом ЗСУ: ISW пояснив
Президент Володимир Зеленський показав фото наслідків одного з російських ударів по критичній інфраструктурі України. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Росія намагається змусити український уряд застосувати додаткові ресурси для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури замість того, щоб спрямувати їх на контрнаступ на сході й півдні.

Також ударами по енергетичній інфраструктурі Москва намагаються послабити волю України до боротьби. Про це повідомив американський Інститут дослідження війни (ISW) на сайті.

За словами аналітиків, кампанія Росії із завдання ударів по українській енергетичній інфраструктурі створює гуманітарну трагедію, не змінюючи суттєво ситуацію на полі бою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібне економічне диво – Мінекономіки

Відключення електроенергії в поєднанні із зимовою погодою і пошкодженням осель лише збільшать страждання цивільних, пояснив ISW.

Виправдання Росії для таких ударів стають дедалі менш переконливими. Аналітики нагадали: постпред РФ в Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя 22 жовтня заявив, що російські безпілотники вражають цивільні об'єкти в Україні лише тому, що український оборонний вогонь змушує дрони змінювати курс, що, як зазначають в ISW, дивно.

22 жовтня Росія знову здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Ворог вдарив по магістральних мережах західних регіонів. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня.

З 10 жовтня 30–40% загальної української енергетичної інфраструктури було вражено під час російських атак, які були спрямовані на знищення енергетичної системи України. Україна втратила 4 тис. МВт породжувальних потужностей.

Росія вже завдала збитків Україні на мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «Як удари РФ по енергетичній інфраструктурі пов'язані з контрнаступом ЗСУ: ISW пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі