пʼятниця, 21 жовтня 2022 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Підрахували збитки України від агресії РФ

Підрахували збитки України від агресії РФ
Збитки України від повномасштабного вторгнення сягнули понад $127 млрд. Фото: t.me/s/synegubov

Збитки України від повномасштабного вторгнення сягнули понад $127 млрд.

Протягом літа Російська Федерація завдала збитків на понад $36 млрд. На найбільшу суму пошкоджено житловий фонд – 39,7% або $50,5 млрд. Порівняно з початком червня, ця сума зросла на $11,2 млрд. Про це йдеться у звіті проєкту KSE Institute "Росія заплатить".

Загалом пошкоджено і зруйновано 135,8 тис. приватних та багатоквартирних будинків. Порівняно з червнем, кількість пошкоджених будинків зросла на 15 тис. Загальна площа пошкоджених або зруйнованих об'єктів становить 74,1 млн кв. м, або 7,3% житлового фонду країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОВА підрахували збитки, завдані Росією Донецькій області

На другому місці за обсягом збитків сфера інфраструктури – 27,7% або $35,3 млрд, з яких $26,6 млрд – внаслідок прямого руйнування доріг та $4,3 млрд – збитки залізниці.

Третя за величиною стаття збитків інфраструктури – втрати активів бізнесу, становлять щонайменше $9,9 млрд і продовжують зростати. Серед галузей найбільше постраждала металургія. Загалом від початку війни пошкоджено або зруйновано щонайменше 412 підприємств, з яких 64 — це великі та середні підприємства. Очікується, що це число може бути вищим, оскільки поки що відсутня повна інформація про стан українських підприємств на тимчасово окупованих територіях.

Збитки, завдані освітній інфраструктурі України, оцінюються у $6,95 млрд. Ця сума зросла як через збільшення кількості пошкоджених та зруйнованих обʼєктів, так і завдяки розширенню переліку обʼєктів освітньої інфраструктури, збитки яких оцінюються в рамках проєкту.

Верховна Рада створила фонд ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Його фінансуватимуть за рахунок продажу націоналізованого російського майна та націоналізованих коштів. За відповідне рішення проголосував 251 депутат.

В Офісі президента завершують працювати над Планом відновлення та модернізації. На реалізацію плану виділять $17 млрд. Ним передбачається повністю відновити житло на деокупованих територіях, а також частину шкіл, садочків, лікарень та об'єктів ЖКГ, загалом понад 38 тис. об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували збитки України від агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі