четвер, 11 травня 2017 08:47

Марцінків: дострокові вибори малоймовірні

Марцінків: дострокові вибори малоймовірні
Парламентарі сьогодні не зацікавлені у дострокових виборах. Окрім хіба фракцій "Батьківщина" й Опозиційного блоку, каже Руслан Марцінків. Фото: Facebook

Вірогідність дострокових парламентських або президентських виборів в Україні низька.

Таку думку Gazeta.ua висловив міський голова Івано-Франківська, представник ВО "Свобода" Руслан Марцінків.

"Вірогідність низька. Вибори можливі у двох випадках. Перше - якщо влада сама на них піде. Наприклад, президентські можуть бути, якщо Порошенко матиме конкретний план приходу на другий термін. Якщо захоче себе додатково легітимізувати, і для того будуть умови. Скажімо, безвіз і тріумфальне звільнення кількох міст на Донбасі.

Парламентарі сьогодні не зацікавлені у дострокових виборах. Окрім хіба фракцій "Батьківщина" й Опозиційного блоку. Тому другий шлях - якщо люди масово вийдуть на вулиці. Це може статися тільки заради певної ідеї або лідера - через щось не матеріальне. Але зараз це малоймовірно. Люди збайдужіли", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російський бізнес присутній скрізь", - Руслан Марцінків

Засловами політика, минулі вибори до Верховної Ради "Свобода" програла, зокрема, через кадрові помилки.

"Але те, що ми робили, не робили жодна фракція і партія. Ми були відповідальні, всі сто відсотків відвідували засідання Ради. Ми творили закони. Я автор понад 60 законопроектів. При тому, що був в опозиції. Проте в 2014 році суспільство вирішило, що на той момент вартіснішими були "Народний фронт" Яценюка і "Блок Петра Порошенка". Тут ми недопрацювали, не донесли до суспільства те, що мали", - каже Руслан Марцінків.

На місцевих виборах позаторік політсила врахувала помилки.

"Вони були однозначно вдалі. Отримали трьох міських голів обласних центрів - Івано-Франківськ, Тернопіль, Хмельницький. Маємо фракції майже у всіх обласних центрах. Найпівденніше - це Херсонщина. На місцевих виборах ми повернулися у велику політику", - наголошує мер.

Читайте повне інтерв'ю з Русланом Марцінківим на сайті Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Марцінків: дострокові вибори малоймовірні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі