пʼятниця, 16 жовтня 2009 16:03

Литвин - "цар" відмовився коментувати Януковича

Литвин - "цар" відмовився коментувати Януковича

Спікер Володимир Литвин сумнівається, що Партія регіонів має намір практично реалізувати свою ініціативу по створенню нової більшості в парламенті.

"Не справа голови Верховної Ради коментувати наміри, заяви щодо чергових переформатувань парламенту.

Не царська ця справа..., тим більше, що я не бачу, і не проглядається воля, потенціал, наміри перевести це в практичну площину", - сказав Литвин на прес-конференції в п"ятницю в Житомирі.

"Усі ці люди не здатні до радикальних дій. На руйнування - так, а на решту - ні", - підкреслив спікер.

Він знову заявив, що необхідно зберегти дієздатний парламент, що хоча б на мінімальному рівні міг би висловити свої застереження щодо організації і проведення президентської виборчої кампанії.

На думку Литвина, очевидним є і те, що однією з причин руйнування Верховної Ради є спроба усунути інститут, який міг би висловлювати якісь застереження.

Раніше лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що його фракція на наступному пленарному тижні буде ініціювати питання про створення дієздатної більшості у Верховній Раді на період президентських виборів.

В даний час у Верховній Раді в коаліцію входять фракції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина.

Усього у Верховній Раді 5 фракцій: найбільша - Партії регіонів(175 депутатів), далі БЮТ (156), блок "Наша Україна - Народна самооборона" (72), фракції Компартії (27) і Блоку Литвина (20).

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Литвин - "цар" відмовився коментувати Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі