пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:30

"Регіони" таки готуються до нової коаліції?

"Регіони" таки готуються до нової коаліції?

"Регіонали" готові спробувати переформатувати більшість, виходячи з заяви спікера про готовність оголосити про створення нової коаліції, якщо буде 226 підписів.

Про це пише в п"ятницю "Комерсант-Україна".

"Ми сподіваємося, що Володимир Литвин дотримається слова й оголосить про створення нової коаліції, якщо йому нададуть 226 підписів депутатів (під коаліційною угодою)", - повідомило джерело газети в Партії регіонів.

"Те, що це не зовсім законно, – інше питання. Поки Конституційний Суд знову визначить відповідність чи невідповідність цього рішення Конституції, уже пройдуть президентські вибори", - додав співрозмовник-"регіонал".

"Те, що це не зовсім законно, – інше питання"

Утім, офіційно в Партії регіонів подібний підхід відкидають.

"Коаліція не може бути створена як проста більшість депутатів, для цього обов"язково потрібно рішення фракцій", - сказав перший віце-спікер Олександр Лавринович (ПР).

За його словами, до президентських виборів переформатування парламентської більшості, швидше за все, не відбудеться.

У четвер і сам лідер Партії регіонів Віктор Янукович спростував інформацію про те, що наступного тижня його політична сила збирається створити нову коаліцію у Верховній Раді, а потім скинути уряд Юлії Тимошенко.

Раніше, у середу, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про те, що Партія регіонів збирається зняти уряд Тимошенко і призначити прем"єр-міністром Миколу Азарова, який нібито веде відповідну роботу з депутатами від "НУ-НС".

У вівторок Янукович говорив: "Ми ("регіонали") наступного тижня будемо порушувати це питання (про переформатування) заради подолання кризи, заради контролю над економічними процесами під час президентської кампанії...".

Азаров також у середу ще заявляв, що оцінює імовірність створення нової коаліції до президентських виборів "як дуже високу".

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" таки готуються до нової коаліції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі