субота, 03 вересня 2022 00:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Латвія закликала НАТО надати танки і літаки Україні

Латвія закликала НАТО надати танки і літаки Україні
Латвія знову допомагає українцям. Фото: Українська правда

Президент Латвії Еґілс Левітс і міністр оборони країни Артіс Пабрікс закликали союзників у НАТО забезпечити Україну сучасними бойовими танками і авіацією.

Вони також застерегли від послаблення рішучості в протидії Росії, йдеться в інтерв'ю The Times.

"Захід, США, Європейський Союз, усі західні демократичні держави повинні не просто підтримувати, а наростити свою військову допомогу Україні. Ви можете пересвідчитися, що ця військова допомога справді ефективна… Політично кажучи, я вважаю, що Захід повинен передати Україні всю зброю, якої вона потребує", – сказав латвійський президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чий Крим?" - Литва пропонує анкетувати росіян

На думку міністра оборони Латвії, Захід своєю нерішучістю через страх спровокувати ядерну війну навіть заохотив Володимира Путіна, і він має допомагати Києву всім, окрім власних військових, аби той звільнив усю окуповану Росією територією.

"Російська інформаційна війна і пропаганда здійснила значний вплив. Багато хто на Заході справді вважає, що будь-яка підтримка України може призвести до подальшої ескалації та засмутити Путіна, Кремль, Росію. То була велика помилка, бо єдине, що провокує Росію – це слабкість", – наголосив Пабрікс.

Він заявив, що єдиний шлях – це перемога України. Якщо переможе Росія, то це буде просто підготовка до війни на натівській землі.

31 серпня стало відомо, що Європейський Союз призупинить дію угоди з Російською Федерацію про спрощений візовий режим.

Для цього назбиралася достатня кількість голосів, повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Польща, Естонія, Латвія, Литва та Фінляндія заявили, що розглядають можливість заборони на в'їзд росіянам у свої країни, якщо Євросоюз загалом цього не зробить.

Зараз ви читаєте новину «Латвія закликала НАТО надати танки і літаки Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі