вівторок, 23 серпня 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС – Зеленський

Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС – Зеленський
Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС - Зеленський. Фото: РБК-Україна

Крим був, є і залишиться частиною України й після того, як наша країна поверне його під свій контроль. Півострів стане частиною Європейського союзу.

Про це під час відкриття другого саміту "Кримської платформи" заявив президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що відновлення Україною контролю над Кримом стане історичним антивоєнним кроком у Європі, передає "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"

"Це (визволення Криму. – Gazeta.ua) поверне безпеку й дасть справедливість, реінтегрує Крим в сучасний світ і це дозволить кожному з учасників Кримської платформи сказати своїм дітям, близьким, рідним, що вони можуть пишатися нами саме як миротворцями", – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що для України Крим – не просто якась територія, і не "фішка" в геополітичній грі, як для країни-агресорки Росії.

"Для України Крим – це частина нашого народу, нашого суспільства, спільнота людей, яким ми гарантуємо свободу й повернемо сучасність. Крим був і є Україною. І після деокупації разом з нашою державою стане частиною Євросоюзу. Я впевнений", – каже Зеленський.

Зеленський додав, що тільки Україна здатна зв'язати Сімферополь з Берліном, а Ялту з Неаполем.

"Тільки Україну хвилює справжня безпека Криму", – запевнив Зеленський.

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався у вівторок, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Крим після деокупації разом з Україною стане частиною ЄС – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі