неділя, 27 лютого 2022 01:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ стане символом спротиву. Жителі готові себе захищати – Шараскін

Київ стане символом спротиву. Жителі готові себе захищати – Шараскін
У Києві жителі готові захищати себе, переконаний нардеп Андрій Шараськін. Фото: facebook.com/AndriySharaskin

Кияни не здадуть столицю України російським окупаційним військам. Люди готові захищати місто разом із військовими, силовиками, теробороною та добровольцями, про це в коментарі розповів Gazeta.ua Андрій Шараскін, народний депутат. Один із кіборгів, брав участь у обороні Донецького аеропорту.

"У них продумана стратегія. Розтягують нашу лінію оборони. Пробують з різних сторін витягувати на себе сили і засоби наших ЗСУ, наших ССО, сил Територіальної оборони, аби тримати у напрузі.
У мене величезна підозра, що новим символом національного спротиву приречений стати Київ. Тому що головні сили і засоби зосереджені на нашій столиці. Вони розуміють - поки центральна влада буде триматися, до того часу перевага на нашій стороні", - говорить Шараскін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії нема кого виводити у бій – Жданов

У Києві жителі готові захищати себе, каже нардеп.

"Люди, які розуміли, що не можуть допомогти тут, і виїхали, зробили дуже правильно. З іншого боку – вчора-сьогодні у пунктах видачі зброї у штабах Тероборони спостерігаємо, коли і молоді дівчата, і професори йдуть отримувати зброю. Для себе прийняли рішення здійснювати тотальний спротив. Хто немає морально-вольових якостей і відчуває, що не може чинити спротив, краще поїхати. Хто може боротися і поставив собі таке завдання – треба діяти", - говорить Шараськін.

Мета агресора – захопити столицю і підняти стяг над Верховною Радою, вважає Шараськін.
"У агресора немає наказу завдавати шкоду цивільним. Їхнє завдання локалізувати, затягнути, а ще краще витягнути на себе наші сили і засоби. Щоб ми були зв'язані вогнем в різних точках. І одна з головних цілей, якщо не найголовніша – захоплення столиці України. Урядовий квартал вони не будуть бомбити, бо на Верховній Раді хочуть підняти інший прапор. Тому це затяжна історія. Вона не вирішиться за день чи за два. Ми мусимо перелаштуватися і зрозуміти нарешті всією Україною, що нам потрібно будувати іншу країну. І про це треба починати думати уже сьогодні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден розказав, чому не почалася третя світова війна з Росією

Від початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в Києві загинули 14 військових та шість цивільних осіб. Поранена 71 людина.

У Києві та Київській області 26 лютого о 17:00 почалася комендантська година. Завершиться о 08.00 28 лютого . У цей час рух власним транспортом, окрім того, що має спецперепустки, заборонено.

Зараз ви читаєте новину «Київ стане символом спротиву. Жителі готові себе захищати – Шараскін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі