четвер, 20 жовтня 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Кислиця прокоментував погрози РФ "переглянути співпрацю" з ООН: "Дебільна логіка"

Кислиця прокоментував погрози РФ "переглянути співпрацю" з ООН: "Дебільна логіка"
Перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський на закритому засіданні Радбезу ООН щодо використання Росією у війні проти України іранських дронів звернувся до секретаря ООН. Фото: twitter.com/SergiyKyslytsya

Російська Федерація продовжує заперечувати застосування в Україні іранських дронів-камікадзе, якими окупанти неодноразово атакували мирні міста.

Росія погрожувала "переглянути співпрацю" із секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, якщо той направить до України експертів для перевірки "шахідів". Прокоментувати чергові погрози країни-загарбниці вирішив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця у Twitter.

"Воістину дебільна логіка від однієї з найогидніших осіб, яких колись бачила ООН, – Росія перегляне співпрацю з генеральним секретарем Антоніу Гутеррешем, якщо він направить до України експертів для перевірки безпілотників, які, мабуть, були зроблені в Ірані і використовувалися в порушення резолюції ООН щодо знищення мирних жителів", – написав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну атакують "шахідами" з Білорусі. Звідки б'ють ще

Раніше перший заступник постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський на закритому засіданні Радбезу ООН щодо використання Росією у війні проти України іранських дронів закликав Гутерреша "утриматися від участі в будь-якому "нелегітимному" розслідуванні". Представник країни-терористки стверджує, що мовляв заяви західних країн щодо надання Іраном своїх безпілотників Росії є "черговою дезінформаційною кампанією".

"Інакше нам доведеться провести переоцінку нашої співпраці з ними, що не відповідає нічиїм інтересам. Ми цього не хочемо, але іншого вибору не буде", – сказав Полянський.

Протягом місяця українські захисники збили 233 іранських безпілотники "Шахед", які використовують російські окупанти, і десятки ракет.

Західна система протиповітряної оборони (ППО) C-RAM, яка знаходиться на озброєнні у західних партнерів України, легко впорається з іранськими безпілотниками. Залишилося тільки отримати її.

Зараз ви читаєте новину «Кислиця прокоментував погрози РФ "переглянути співпрацю" з ООН: "Дебільна логіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі