субота, 27 лютого 2010 13:26

Кириленко має чотири зауваження до коаліційного проекту від ПР

Кириленко має чотири зауваження до коаліційного проекту від ПР

Лідер партії "За Україну" і однойменної групи у фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Вячеслав Кириленко заявляє, що має "серйозні зауваження" до проекту коаліційної угоди, підготовленої Партією регіонів, і його соратники не мають наміру брати участь в такій коаліції.

"У мене є той проект коаліційної угоди, який представлений главам фракцій, який вже обговорюється в пресі. Як мінімум чотири питання викликають серйозні зауваження", - заявив Кириленко в п"ятницю ввечері в ефірі Шустер Live

За його словами, зокрема, це питання щодо мовної політики, позаблокового статусу України, євроінтеграції і пункт про індивідуальне членство в коаліції.

"Ще не встигли прийти до влади, а говорять: ми робитимемо коаліцію, але якщо ви не ухвалите рішення в своїх фракціях, то ми індивідуально кожного з вас обробимо, препаруємо, переконаємо кого як, і зробимо коаліцію на індивідуальному членстві", - сказав Кириленко.

"Якщо вже зараз, на старті, ті, хто переміг на виборах, хочуть, по суті, обдурити тих, кого вони називають своїми партнерами, так така коаліція проживе не більше ніж один місяць", - вважає політик.

"Я не хочу заплямувати, у тому числі і власну політичну репутацію, і репутацію партії "За Україну", і всієї депутатської групи входженням в таку коаліцію", - підкреслив депутат.

"Можна прикритися навіть прізвищем прем"єра. Але якщо у прем"єра будь-яке прізвище, на "А", на "Т", на "Я", і при цьому його обставлять, візьмуть в лещата з усіх боків...то такий прем"єр...виконуватиме волю Партії регіонів ", - відзначив Кириленко.

За його словами, "цей прем"єр так само через півроку зрозуміє, що його використовували, і не більше, і потім почнеться політична криза".

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що розглядає кандидатури Сергія Тігипко, Арсенія Яценюка і Миколи Азарова на пост прем"єра.

За інформацією депутатів НУ-НС, частина цієї фракції розглядає можливість входження в коаліцію у разі призначення прем"єром запропонованої кандидатури НУ-НС, можливо Яценюка.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Кириленко має чотири зауваження до коаліційного проекту від ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі