субота, 05 лютого 2022 04:45

Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою

Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою
Канада відправила в Україну військову допомогу. Фото: slovoidilo.ua

Збройні сили Канади направили в Україну транспортний літак з військовою допомогою. Партія містить нелетальне обладнання.

Про це повідомляє Міноборони Канади.

"Минулої ночі (ніч проти 4 лютого - ред.) літак ВПС Канади C-177 Globemaster вилетів з авіабази Трентон з вантажем нелетального озброєння для України", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Канади закликала своїх громадян поїхати з України

У літак були завантажені, зокрема, засоби індивідуального захисту, розвідувальне обладнання та обладнання для ведення спостереження.

Також в Україну вилетіла група канадських фахівців, які мають переконатися, що українські сили безпеки належним чином навчені для його обслуговування і використання.

Водночас посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що розчарований тим, що Канада не надає Україні зброю.

Про це він у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Є моменти, де ми недопрацьовуємо. Я розчарований, що ми поки що не добилися рішення про поставки зброї. Канада ухвалила надзвичайно важливе рішення про продовження своєї військово-тренувальної місії (в Україні), але ми розраховували на зброю. На жаль, цього поки немає, хоча всі передумови є", - сказав посол.

Раніше Канада вирішила розширити спільну навчальну місію UNIFIER в Україні, збільшивши кількість персоналу вдвічі до 400 військових.

Місія UNIFIER – це спільна канадсько-українська військова місія, покликана збільшити обороноздатність Збройних сил України через обмін досвідом та спільні військові навчання.

Цим військовим не буде дозволено брати участь у бойових операціях разом із українськими військовими. Канадські військові будуть перебувати в Україні як радники та консультанти.

Зараз ви читаєте новину «Канада відправила в Україну літак з військовою допомогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі