вівторок, 06 вересня 2011 18:01

Побиті активісти вимагають від "Беркуту" сатисфакції

Побиті активісти вимагають від "Беркуту" сатисфакції

Один із активістів Сергій Шевченко, якого було затримано вчора на Хрещатику біля будівлі Печерського райсуда Києва під час встановлення наметового містечка, збирається подавати до суду на неправомірні дії спецпідрозділу "Беркут", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"У суд я буду подавати обов'язково. Але спочатку пораджусь з народними депутатами. У будь-якому разі потрібно щось робити. Бо такий беспредєл триватиме і далі. Я буду подавати на неправомірні дії спецпідрозділу "Беркут": або за викрадення людини, або за незаконний арешт", - уточнив Шевченко.

Також він окремо подаватиме скаргу до суду на заступника начальника Шевченківського райвідділу міліції столиці.

"Він зірвав з моєї шиї іконку, яку я ношу з дня народження. Жодних прав на це він не мав", - зауважив активіст.

Також до суду будуть скаржитись члени Коаліції учасників Помаранчевої революції (КУПР). Про це повідомив Петро Михайленко, перший заступник голови КУПР.

"Сьогодні ми вже звернулись до ГПУ та ЗМІ. Ми вважаємо дії міліції незаконними, адже заявку на встановлення агітаційних наметів ми подали ще 6 серпня. Ми будемо вимагати порушити кримінальну справу проти працівників міліції за фактами перешкоджання діяльності громадської організації та проведенню мирних зборів посадовими особами із застосуванням фізичної сили", - наголосив Михайленко.

Також КУПР буде подавати позов за знищення і пошкодження свого майна та відшкодування збитків.

"Зруйнували наші намети. Один коштує 2000 гривень. Їх роблять на замовлення, і ми за них ще навіть не розрахувались. 5 наметів - це 10000 гривень. Це їм не плитка на Майдані", - зауважив активіст.

Нагадаємо, сьогодні Шевченківський райсуд міста Києва виправдав всіх сімох активістів, затриманих учора під час знесення наметового містечка біля будівлі Печерського суду у столиці.

Учора увечері, 5 вересня, на Хрещатику три взводи "Беркуту" розгромили намети, встановлені киянами та ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції" на знак протесту проти поширення політичних репресій і посилення авторитаризму в Україні.

На великій швидкості біля наметів припаркувалися три автобуси "ПАЗ" з бійцями "Беркуту" і кинулися на штурм. Людей били, жбурляли на асфальт, викручували кінцівки. Декілька осіб, включаючи жінок, були травмовані.

Зараз ви читаєте новину «Побиті активісти вимагають від "Беркуту" сатисфакції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі