четвер, 12 квітня 2012 16:52

Іващенко слухав свій вирок лежачи
9

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 12 квітня,  Печерський районний суд Києва засудив колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка до п'яти років позбавлення волі.

Перед засіданням адвокат підсудного Борис Нечипоренко заявив, що стан здоров'я колишнього виконувача обов'язків міністра оборони погіршився.

"Він буквально приповз до мене у кімнату для побачень. Учора його обстежувало дві комісії, одна за участю головного невропатолога Києва. Скоріше за все, його висновки Пенітенціарну службу не влаштували, тому була ще комісія МОЗ. Думаю, у черговий раз скажуть, що Іващенко не потребує операції", - зазначив Нечипоренко.

Засідання розпочалося із запізненням на 35 хвилин. Суді на чолі із Сергієм Вовком почали зачитувати вирок.

Під час технічної перерви Іващенко встиг сказати журналістам, що текст вироку збігається із обвинувальним висновком прокуратури.

Після перерви екс-чиновник уже перебував у клітці і лежав на лаві. Час від часу він просив суддів читати вирок голосніше і чіткіше, бо нічого не зрозуміло.

Головуючий суддя Сергій Вовк зазначив, що Феодосійський судомеханічний завод у сприянні санації незаконному відчужені майна, у чому звинувачують Іващенка, є об'єктом загальнодержавного значення. За його словами, експертизи встановили, що майно підприємства є цілісним комплексом. А колишній в.о. міністра оборони був зобов'язаний здійснити заходи, аби його не відчужували.

В результаті, Іващенка засудили до 5 років позбавленя волі. Його також позбавили 2-го рангу держслужбовця.

Суд не задовольнив цивільний позов щодо стягнення з Іващенка збитків, залишивши його без розгляду і таким чином знявши з майна арешт.

Послухавши вирок, Іващенко зазначив, що впевнений в тому, що цей вирок буде скасовано. Він нагадав, що головуючий суддя Сергій Вовк сам "перебував на гачку кримінальної справи".

Захист колишнього виконувача обов'язки міністра оборони у 15-денний термін подасть апеляцію на вирок Печерського районного суду Києва.

Зараз ви читаєте новину «Іващенко слухав свій вирок лежачи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі