пʼятниця, 08 квітня 2022 09:36

Глава Єврокомісії виїхала поїздом до Києва

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вирушила до столиці потягом.

Про це вона повідомила у Twitter.

Фон дер Ляєн виїхала в ніч на п'ятницю, 8 квітня, на поїзді до Києва з польського Пшемисля, розташованого приблизно за 13 км від кордону з Україною. До Києва голова Єврокомісії прибуде у складі делегації за участю верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера та низки європарламентаріїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Польщі "пройшовся" по Угорщині й закликав ЄС посилити санкції проти РФ

Автор: Ursula von der Leyen
  Глава Єврокомісії виїхала поїздом до Києва
Глава Єврокомісії виїхала поїздом до Києва

"Також відновили роботу в Києві дипломати Литви, Латвії, Туреччини та Словенії. Незабаром прибуде і посол Естонії. Я вважаю, що саме присутність послів іноземних держав у Києві є важливим показником підтримки України, а також кроком, який точно може пришвидшити мир. Для такого бажаного етноциду та знищення України в Росії немає можливостей. А щитом проти цих планів є ЗСУ, сильна держава, влада і народ, а також міжнародна коаліція", - написав у Telegram керівник Офіса президента України Андрій Єрмак.

Європейський парламент підтримав повне ембарго на нафту, газ, вугілля та інше викопне паливо з Російської Федерації. За це проголосувала переважна більшість депутатів. Резолюцію із закликом впровадити ембарго підтримали 413 із 552 парламентаріїв.

Зараз ви читаєте новину «Глава Єврокомісії виїхала поїздом до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі