понеділок, 19 квітня 2010 08:09

Герман розповіла, про що Янукович говоритиме з Медведєвим

Герман розповіла, про що Янукович говоритиме з Медведєвим

Заступниця глави Адміністрації президента Ганна Герман сказала, що 21 квітня під час зустрічі російського і українського президентів Віктор Янукович покаже свої основні козирі.

"Саме там Україна покаже ті аргументи, які вона ще тримає в рукаві. І про які я не хотіла б напередодні говорити, щоб не зашкодити нашим переговірникам, щоб не віддати більше інформації іншій стороні. - зазначила Герман – Тому давайте почекаємо до середи".

У свою чергу політолог, професор Олексій Гарань припустив, що під час переговорів основним питання буде ціна на газ. Експерт зазначив, що в обмін на його здешевлення Янукович погодиться на поступки у гуманітарній сфері.

"Для Партії регіонів ціна на газ є принциповою і важливою, тому що йдеться про прибутки  підприємств, власниками яких є представники ПР. І вони достатньо жорстко будуть обстоювати цю позицію в економічній сфері, - сказав експерт. - А от у чому вони можуть робити поступки – це так звані символічні заяви, які  можуть стосуватися скажімо статусу позаблоковості України, це заяви про можливість продовження перебування російської бази у Севастополі після 2017 року, це комплекс гуманітарних питань".

Гарань зазначив, що під час президентських переговорів 21 квітня може підніматися питання про скасування указів попереднього президента. " Це теж буде спроба підіграти російській стороні".

"У царині гуманітарних відносин, яка для Партії регіонів не є економічно-стратегічною, можуть бути зроблені поступки. І це завдасть великої шкоди єдності усередині України і може призвести до поляризації", - вважає політолог.

У свою чергу Герман заперечила припущення Гараня і заявила, що гуманітарні питання під час зустрічі президентів не підніматимуться.

"У Харкові, 21 квітня, на зустрічі президентів не будуть порушуватися гуманітарні питання  і питання внутрішньої  політики, - сказала Герман . – Йтиметься про умови базування ЧФ в Україні, ціну на газ, про спільне святкування 65-річчя Перемоги та про поглиблення співробітництва в економічній галузі", - сказала Герман.

"Жодні мовні проблеми і всі інші дражливі питання, які зараз зачепив пан Гарань розглядатися не будуть", - підкреслила вона.

Крім того, Герман не виключила, що Янукович і Медведєв говоритимуть про гарантії та безпеку розвитку російського бізнесу в Україні.

"Інвестори в Україні мають почуватися безпечно. Ми хочемо так будувати інвестиційний клімат в Україні, щоб гроші не боялися сюди приходити, щоб не боялися рейдерських захоплень, що будуть чиновники вимагати хабарі. І звісно, що про це може йтися на зустрічі двох президентів", - зазначила Герман.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Герман розповіла, про що Янукович говоритиме з Медведєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі