пʼятниця, 27 травня 2011 17:49

Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування

Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування

Сьогодні о 20.00 припинить голодування гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" Сергій Ісаков. Голодувати почав у середу, 25 травня. Вимагає звільнення начальника обласної податкової адміністрації - Лаврешова Андрія Юрійовича.

"60 годин в цілому. Так хочу звернути на себе увагу влади, - каже телефоном Ісаков. Він три дні п'є тільки воду, нічого не їсть. Стоїть на головній вулиці Миколаєва - площі Леніна. Це перший випадок за 20 років незалежності в Україні, коли директор великого підприємства голодує".

"Борюсь з незаконними діями податкової, яка збирається знищити суднобудівний завод. Впевнений в своїй правоті, - пояснює Сергій Михайлович. - Наприкінці минулого року, на початку цього була планова перевірка податкової на підприємстві. Нічого не знайшли, аби щось нарахувати, грубо викривили суть закону о підтримці судобудівництва, яким ми користуємось. Нам виставили санкцій на 8 мільйонів гривень. Для нас це дуже великі гроші.

За словами Ісакова, така ж ситуація на суднобудівному заводі "Океан" в Миколаєві. Це нове, одне з найбільших підприємств галузі.

"Там сума санкцій - 30 мільйонів. Але "Океан" суд першої інстанції виграли. А ми в судах, але процедура буде тривати декілька років. Це тільки початок був, бо після цього почались позови в суди про арешти рахунків та майна. З нас списали ПДВ, не дочекавшись рішення судів. Потім "камерною" перевіркою без виїзду на місце і наших фахівців та документів провели перевірку діяльності за перший квартал цього року, начебто знайшли порушень на три мільйони гривень по податку на прибуток. В нас прибутків на таку суму навіть не було. Перевіряла підприємство податкова інспекція Заводського району", - розповів він.

"Абсолютно точно знаю, що всі вказівки приймались в кабінеті Лаврешова. Така ситуація не тільки на на нашому заводі, а й по всіх підприємствах міста та області. Йде страшний тиск та беззаконня. Хочуть сьогодні отримати надходження в бюджет, не думаючи, що той, хто бажає мати мед, повинен піклуватись про бджіл", - додав гендиректор заводу.

Сергій Ісаков місяць тому написав листа президенту. Отримав відповідь від першого заму голови адміністрації Ірини Акімової, що розглядати ситуацію із "Лиманом" буде Кабмін.

Заводу "Лиман" - 120 років. Продукція відома у всьому світі, багато років випускали великі моторні яхти, риболовецькі судна, прикордонні катери, побудували на Морвокзалі в Одесі яхтклуб.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі