пʼятниця, 08 лютого 2008 10:06

Михайло Ходорковський продовжує голодовку

 Екс-глава  НК "ЮКОС" Михайло Ходорковський  підтвердив у п"ятницю свій намір припинити голодовку лише у разі переведення  Василя Алексаняна у спеціалізований стаціонар.

"Михайло Ходорковський  продовжує голодувати. Його щодня оглядають лікарі і стан його здоров"я нормальний", - повідомив представник читинського СІЗО.

Адвокат Вадим Клювгант також підтвердив інформацію, що голодовка Ходорковського триває.

"Нової інформації у справі Василя Алексаняна немає, а тому Михайло Ходорковський  не припиняє голодовку", - сказав він.

Сьогодні адвокат Вадим Клювгант вилітає з Чити до Москви. З екс-главою НК "ЮКОС" працюють інші адвокати. Ходорковський  продовжує знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

Тим часом раніше у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) Росії "Інтерфакс" повідомили, що Алексанян буде госпіталізований у спеціалізовану клініку. У даний час ведеться узгодження  даного питання з департаментом охорони здоров"я Москви.

При цьому адвокати Алексаняна заявляють, що їх підзахисному,  що міститься на даний момент в СІЗО, не повідомили, коли і куди його переведуть на лікування.

6 лютого 2008 року Сімоновський суд Москви ухвалив рішення про госпіталізацію Василя Алексаняна і припинив судовий процес у його справі.

Таке рішення суд ухвалив у зв"язку з отриманою напередодні довідкою з СІЗО "Матроська тиша", згідно з якою Василь Алексанян, хворий на  рак лімфатичної системи,  потребує стаціонарного лікування.

Крім того, як заявив сам Алексанян, у нього, крім онкологічного захворювання - СНІД в останній стадії.

Разом з тим, припинивши процес у справі Алексаняна, суд відмовився звільнити його з-під варти, вказавши, що "в умовах ізолятора йому надаватиметься  допомога".

Адвокати заявили про намір оскаржити постанову  суду.

"Ходорковський  знає останні новини по Алексаняну, але оскільки немає однозначної інформації про те, що рекомендації лікарів виконані, і Алексанян переведений у спеціалізований стаціонар, то Михайло Ходорковський  не вважає за можливе припинити голодовку. Якщо Алексаняна помістять в спеціалізований стаціонар, тоді буде підстава розглянути питання про припинення голодовки", - повідомив у четвер увечері адвокат Вадим Клювгант, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Михайло Ходорковський продовжує голодовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі