четвер, 15 жовтня 2009 20:31

Фесенко: "Янукович хоче нову коаліцію, щоб усунути Тимошенко"

Фесенко: "Янукович хоче нову коаліцію, щоб усунути Тимошенко"

У Партії регіонів можуть бути бажання створити нову коаліцію, оскільки їй потрібно усунути від влади прем"єр-міністра Юлію Тимошенко.

Таку думку у четвер ввечері в ефірі "5 каналу" висловив голова правління Центру прикладних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Регіонали" трохи побоюються. Вони можуть виграти вибори, але як посунути Тимошенко з посади прем"єра? Тому таке бажання існує", - сказав він.

За словами політолога, коли це почали обговорювати, то перед "регіоналами" постало питання "як це зробити?".

"Крім того, якщо домовлятися про створення нової коаліції, то треба домовлятись не з Ющенком. Треба домовлятись з Литвином, Симоненком і з впливовими фігурами фракції НУ-НС", - зазначив Фесенко.

"Регіонали" трохи побоюються

Експерт вважає, що можна проголосувати за вотум недовіри уряду, теоретично можливо знайти 226 голосів ситуативно.

"Проте створити коаліцію в цьому складі парламенту і в нинішній фракції НУ-НС це просто неможливо", - наголосив він.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про сценарій повалення уряду Тимошенко й обрання в.о. прем"єра Миколи Азарова. На його переконання, лідер опозиції Віктор Янукович уже заявив, що він готовий до формування коаліції за участю "Нашої України".

Нещодавно Янукоич сказав, що фракція Партії регіонів на наступному пленарному тижні ініціюватиме питання про створення дієздатної більшості у Верховній Раді на період президентських виборів. Проте на заяву Луценка головний "регіонал" відповів, що його партія не бере участі у переговорах про створення нової коаліції.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фесенко: "Янукович хоче нову коаліцію, щоб усунути Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі