вівторок, 13 грудня 2022 11:03

Федоров підтримав реформу містобудування: дозволить прибрати чиновників від ухвалення рішень

Федоров підтримав реформу містобудування: дозволить прибрати чиновників від ухвалення рішень
Михайло Федоров підтримав реформу містобудування. Фото: УНІАН

Законопроект №5655 про реформу містобудування дозволить на рівні закону прибрати чиновників від прийняття рішень, автоматизуючи їх на підставі прозорих алгоритмів та перевірки даних в інших реєстрах та кадастрах.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Facebook.

"Сфера будівництва – унікальний приклад справжньої цифрової реформи. Завдяки експериментам Кабінету міністрів України більшість послуг щодо початку будівництва та введення в експлуатацію надаються онлайн через портал "Дія". Уся ж паперова документація поступово переводиться в електронну в єдиній системі", – написав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дія" 2022 року заощадить Україні десятки мільярдів гривень – Мінцифра

Він також зазначив, що за оцінками міжнародних партнерів, тільки ці інструменти вже дають 11,1 млрд грн антикорупційного та економічного ефекту на рік.

Також, за його словами, якщо всі документи в порядку – відбуватиметься автоматична реєстрація заявки, без будь-якого контакту з чиновниками.

"Дякую ініціаторці законопроєкту Олені Шуляк, нашим партнерам з Мінрегіон/ Мінінфраструктури, Денису Шмигалю, Олександру Кубракову, Олексію Чернишову, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах (USAID/UK aid), які створювали Єдину державну електронну систему у сфері будівництва", – резюмував він.

Раніше віцепрем'єр-міністр з відновлення України, міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що представників країн "Великої сімки" та Європейського союзу запросили до участі у втіленні в Україні містобудівної реформи, зокрема, до формування Містобудівної палати і розробки відповідних документів для її функціонування.

Як відомо, наразі законопроєкт №5655 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" готується до розгляду в другому читанні у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Федоров підтримав реформу містобудування: дозволить прибрати чиновників від ухвалення рішень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі