пʼятниця, 18 лютого 2011 13:55

Федерація профспілок погрожує владі масовими акціями протесту

Федерація профспілок погрожує владі масовими акціями протесту

Федерація профспілок України просить Кабінет міністрів відкликати проект закону про пенсійну реформу з парламенту і організувати підготовку збалансованої реформи разом з профспілками і роботодавцями.

Про це сказано в зверненні президії ФПУ до уряду.

"З урахуванням повного неприйняття урядового рядового проекту реформи суспільством Федерація профспілок України закликає Кабінет міністрів України з розумінням оцінити результати обговорення проекту та загострення протестних настроїв у суспільстві, відкликати законопроект про пенсійну реформу та організувати підготовку збалансованої пенсійної реформи разом з професійними спілками та роботодавцями", - пишуть профспілки.

У ФПУ нагадали, що незважаючи на вимоги профспілок і доручення уряду, міністерство соціальної політики "не змогло організувати належне громадське обговорення" проекту пенсійної реформи, "обмежившись інструктивними зустрічами переважно зі службовими особами державних і комунальних установ".

Зі свого боку ФПУ провела громадське обговорення у регіонах України за участю профспілкових, ветеранських, жіночих та інших організацій, представників трудових колективів.

"Учасники слухань дали різко негативну оцінку проекту, особливо пропозиціям щодо підвищення пенсійного віку жінкам, збільшення на 10 років нормативного стажу для призначення пенсій", - наголошується у зверненні.

У ФПУ наголошують, що в разі ігнорування урядом думки більшості українського суспільства Федерація буде змушена розпочати масові акції протесту у всіх регіонах країни з метою захисту пенсійних прав громадян України.

Нагадаємо, що згідно до меморандуму між Україною та МВФдо 2020 року пенсійний вік для жінок буде підвищено на 5 років.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Федерація профспілок погрожує владі масовими акціями протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі