понеділок, 07 травня 2012 10:47

Євгенія Тимошенко могла б стати лідером опозиції - Der Spiegel

Євгенія Тимошенко могла б стати лідером опозиції - Der Spiegel
Євгенія Тимошенко довго сторонилася політики. Фото: www.tymoshenko.ua

Євгенія Тимошенко стала однією з найбільш впізнаваних осіб опозиції та могла б стати лідером опозиції.

Про це йдеться в іноземних ЗМІ, пише Inopressa.

"Її мати сидить за гратами - в ній самій багато хто бачить ідеального нового лідера опозиції. Проте Євгенія Тимошенко до останнього сторонилася політики. Сьогодні 32-річна дочка опального екс-прем'єра виступає в ролі борця опору", - пише оглядач Der Spiegel Беньямін Біддер.

З дочкою Юлії Тимошенко автор публікації зустрівся в головному штабі партії "Батьківщина". "Євгенія довгий час уникала публічності, - пише Біддер, - проте чим більше затягується драма, головна роль в якій відводиться її матері, тим більше активно Євгенія намагається заповнити вакуум, що утворився після обвинувального вироку Юлії Тимошенко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі вже немає ілюзій щодо режиму Януковича - Євгенія Тимошенко

Після процесу над екс-главою українського уряду, на якому Євгенія виступала на боці матері, вона стала одним з найбільш впізнаваних осіб опозиції. "Як у свій час Юлія, Євгенія здійснює поїздки за кордон, закликаючи Брюссель і Вашингтон до більш жорсткої позиції щодо президента Януковича".

Тимошенко повторює звинувачення на адресу адміністрації в'язниці у зв'язку з неприйнятним ставленням до її матері. Начальник в'язниці спростовує звинувачення в тому, що гематоми на тілі Юлії Тимошенко виникли в результаті застосування до неї сили. При цьому Євгенія Тимошенко вказує на те, що адміністрація в'язниці могла б підкріпити свої заяви відеозаписами із встановлених камер, зазначають у виданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко у Німеччині говоритиме про права людини

Тим часом у Києві ходять чутки про те, що Євгенія могла б стати лідером партії - в тому числі і завдяки своїй зовнішній подібності з матір'ю. Сама Євгенія Тимошенко вважає себе скоріше не політиком, а посланником Юлії Тимошенко, пише Der Spiegel.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Тимошенко могла б стати лідером опозиції - Der Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі