четвер, 26 квітня 2012 10:55

Через Тимошенко президент Німеччини скасував візит до України

Через Тимошенко президент Німеччини скасував візит до України
Фото: tsn.ua

Президент Німеччини Йоахім Гаук скасував візит в Україну, запланований на середину травня.

Про це повідомило агентство "Reuters" з посиланням на не названий джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вслід за "відео з Тимошенко", Україні слід готуватись до наджорсткої реакції Заходу - політтехнолог

За словами співрозмовника агентства, посольство України в Берліні поінформовано про те, що Гаук не прийме запрошення на зустріч президентів країн Центральної Європи, яка відбудеться в Ялті. Відмова пов'язана із занепокоєнням федерального уряду ситуацією навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Інформагентство відзначає, що закордонні поїздки президента ФРН плануються в тісній взаємодії з урядом у Берліні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутати закликають посилити тиск на Януковича, щоб зупинити його помсту Тимошенко

Раніше німецьке видання "S?ddeutscheZeitung" повідомляло, що Гаук скасував поїздку за погодженням з федеральним канцлером Ангелою Меркель в знак протесту проти умов утримання Тимошенко в ув'язненні.

У свою чергу, офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт назвав дії українських органів виконання покарань "неприйнятними і абсолютно неадекватними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євгенія Тимошенко плаче: мама у важкому стані

За його словами, поки невідомо, чи приїде в Україну під час Євро-2012 канцлер Ангела Меркель. Він каже, що у глави уряду поки не складені плани поїздки.

Нагадаємо, європейське співтовариство висловило стурбованість через ситуацію з Тимошенко. Зокрема, німецькі політики виступили із закликом бойкотувати Євро-2012 в Україну, яке пройде з 8 червня по 1 липня.

Зараз ви читаєте новину «Через Тимошенко президент Німеччини скасував візит до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі