пʼятниця, 01 квітня 2022 06:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС радитиме Китаю не допомагати Росії - Reuters

ЄС радитиме Китаю не допомагати Росії - Reuters
ЄС буде вимагати у Китая непідтримки Росії. Фото: РБК

На саміті ЄС і Китаю перший хоче отримати від Пекіна запевнення в тому, що він не допомагатиме РФ у війні проти України.

Саміт ЄС і Китаю має відбутися сьогодні. Основне питання - "Чи продовжимо ми цю війну, або ж працюватимемо разом, щоб покласти край цій війні", повідомляють представники ЄС, близькі до підготовки заходу, пише Reuters.

Йдеться і про постачання Росії зброї, і про допомогу Москві в обході західних санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче "очолити новий світовий лад". У телевізорах своїх громадян

Чиновники заявили, що будь-яка надана Росії допомога завдасть шкоди міжнародній репутації Китаю та поставить під загрозу відносини з його найбільшими торговими партнерами - Європою та США.

Офіційний представник ЄС заявив, що позиція Китаю стосовно Росії стане "питанням на мільйон доларів". Інший зазначив, що торік понад чверть світової торгівлі Китаю припадало на країни блоку та США, тоді як на Росію - лише 2,4%.

У п'ятницю президенти Європейської комісії та Європейської ради Урсула фон дер Ляєн та Шарль Мішель проведуть переговори з прем'єр-міністром Китаю Лі Кецяном, а потім із головою Сі Цзіньпіном. Це буде перший саміт за два роки.

Зараз ви читаєте новину «ЄС радитиме Китаю не допомагати Росії - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі