субота, 04 червня 2022 00:13

Єрмак заявив, що розпочалась нова фаза війни

Єрмак заявив, що розпочалась нова фаза війни
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, на що сподіваються росіяни. Фото: ЛБ

Росія змінила тактику не тільки на полі бою, а й на дипломатичному фронті.

Війна перейшла в нову фазу, заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

"100 днів повномасштабного вторгнення після 2926 днів війни. Ми рахуємо кожен. Ми сильні і вистоїмо, в цьому немає сумнівів. Вісім років йде війна на Сході. Саме тому ЗСУ не дозволили росіянам захопити нашу столицю і зараз контрнаступають, поступово звільняючи українські території від росіян", - зазначив Єрмак.

Війна триватиме, "поки ми не повернемо все, що належить Україні". Завдяки об'єднанню України з міжнародними партнерами, ЗСУ отримують багато зброї, а Росія - щоразу жорсткіші санкції, наголосив голова ОП

Єрмак зауважив, що в цій війні ми втратили, і продовжуємо втрачати наших людей, але всі винні будуть покарані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога за нами" - Зеленський на 100-й день війни звернувся до українців

"Росія сподівається на затяжну війну, і думає перемогти нас за рахунок власних ресурсів та кількості людей. Але тут буде так само, як і з планом "взяття Києва за три дні" в лютому - у них нічого не вийде", - зазначив Єрмак.

Він заявив, що Україна продовжує наполягати на повному енергетичному ембарго, щоб дотиснути російську економіку. І на тій зброї, яка потрібна нам для звільнення територій

Сьогодні дуже важлива мотивація кожного українця, адже вона допоможе перемогти.

"Мета в нас чітка - суверенітет і територіальна цілісність України. Ми повинні відбудувати країну і творити разом вже зовсім нову історію. Росіяни планують світову продовольчу та енергетичну кризу. Ми разом з нашими союзниками докладаємо всіх зусиль, аби зірвати цей сценарій", - підсумував Єрмак.

Він заявив, що попереду ще будуть визначальні битви, тому нам потрібна єдність, маємо працювати на перемогу. Адже вона ближча з кожним днем.

Підсумки 100 днів війни підбив також радник голови ОП Михайло Подоляк.

Він запевнив, що українці показали, що немає ніяких "братських народів", "спільної культури", і справа не в "політиках, які воюють.

Подоляк заявив, що українцям більше не цікава "чиясь мрія", бо народилася своя: українська мрія. Вільна, незалежна, сильна, демократична, квітуча, заможна Україна – символ хоробрості, мужності й центр сили у європейському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак заявив, що розпочалась нова фаза війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі