вівторок, 27 вересня 2022 17:51

Ердоган заявив про "геополітичні інтереси", які заважають досягненню миру в Україні

Ердоган заявив про "геополітичні інтереси", які заважають досягненню миру в Україні
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що багато робить для досягнення миру. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, що дорогу до миру між Україною та Росією "не можуть відкрити через геополітичні розрахунки".

Туреччина докладає зусиль для припинення війни, сказав він під час виступу, передає Anadolu.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив Ердогану про готовність до переговорів: "На нових умовах"

"Наш дипломатичний успіх у зведенні країн, що воюють, за столом переговорів, відкритті зернового коридору й обміні полоненими – найяскравіший приклад. Ті, хто звинувачував нас у помилках через цю політику в перші дні війни, тепер підтверджують нашу слушність. Ті, хто критикує наше врівноважене ставлення з указівками ззовні, тепер мають цінувати й хвалити нас", – заявив Ердоган.

Він зазначив, що багато країн від Америки до Європи зараз борються з найвищими темпами інфляції за останні 40–50 років. Ситуацію ускладнює війна.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган переконаний, що Російська Федерація хоче якнайшвидше закінчити війну проти України.

До такого висновку він дійшов після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Ердоган обговорив питання мирного врегулювання війни в Україні. На думку турецького президента, у завершенні російської агресії "особливе значення" має позиція РФ і повернення захоплених територій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган заявив про "геополітичні інтереси", які заважають досягненню миру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі