середа, 14 червня 2023 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога Києву і сигнал Путіну – Байден зустрівся із генсеком НАТО

Допомога Києву і сигнал Путіну – Байден зустрівся із генсеком НАТО
Президент США і генсек НАТО послали чіткий сигнал російському диктатору. Фото: eastnews.ua

Однією з ключових тем зустрічі у Білому Домі генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом напередодні саміту країн Альянсу у Вільнюсі стало питання довгострокової підтримки України.

Столтенберг сподівається, що союзники посилять підтримку Києва, повідомляє "Голос Америки".

"Що більше території українцям вдасться звільнити під час контрнаступу, то сильнішими вони будуть за майбутнім столом переговорів. Тим вірогідніше те, що в якийсь момент президент РФ Володимир Путін зрозуміє, що він ніколи не зможе виграти свою агресивну війну на полі бою. Брутальне російське вторгнення в Україну стало нападом на ключові цінності та свободу людей. Путіну не можна дозволити виграти цю війну", – сказав генсек НАТО.

Обидва лідери наголосили на спільних зусиллях країн НАТО у підтримці України. Окремо Байден подякував Столтенбергу за його потужне лідерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподіваюся, Макрон і Шольц думають про прискорений вступ України в НАТО – Зеленський

"Понад 40 країн віддані збереженню незалежності України. Думаю, це дуже чітке повідомлення. Путін зробив помилку. Він сподівався на фінляндизацію НАТО, а отримав натовізацію Фінляндії та, сподіваюсь, невдовзі Швеції", – заявив Байден.

Столтенберг додав, що військова підтримка України з боку НАТО і партнерів змінює ситуацію на полі бою "просто зараз".

НАТО має розроблений план на випадок ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції. Зараз на цій атомній станції є достатньо води для охолодження на наступні декілька місяців, заявила помічниця генерального секретаря НАТО з публічної політики Байба Браже.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Києву і сигнал Путіну – Байден зустрівся із генсеком НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі