пʼятниця, 09 червня 2023 04:56

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО має план дій в разі ядерної катастрофи на ЗАЕС

НАТО має план дій в разі ядерної катастрофи на ЗАЕС
НАТО має план щодо можливої аварії на ЗАЕС. Фото: УНІАН

НАТО має розроблений план на випадок ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції.

Зараз на цій атомній станції є достатньо води для охолодження на наступні декілька місяців, заявила помічниця генерального секретаря НАТО з публічної політики Байба Браже в інтервʼю ЄП.

"Тому зараз важливо використати цей час, щоби підготуватися до усіх можливих позаштатних ситуацій і забезпечити відсутність ризику нової катастрофи", – сказала вона.

Вона зазначила, що не хоче спекулювати на темі подій навколо ЗАЕС, оскільки питання ядерного стримування "викликає певні занепокоєння у суспільстві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ готує провокацію з ударом по ЗАЕС: подробиці ГУР

Браже підкреслила, що НАТО є оборонним блоком, який перш за все опікується колективною обороною країн-членів та їх населення.

"Тому нам потрібні плани захисту, які будуть виконуватися, для яких є достатні перевірені сили – і військові, і цивільні. Адже НАТО – це не лише військові. Я це все розповідаю, щоби пояснити: звичайно ж, у НАТО є необхідні плани", – додала вона.

Російські окупанти, попри численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів, продовжують мілітаризувати Запорізьку атомну електростанцію та територію навколо неї.

Місто Енергодар, де розташована АЕС, загарбники перетворюють на військово-логістичну базу.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. На станції зруйнували машинну залу. ГЕС відновленню не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «НАТО має план дій в разі ядерної катастрофи на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі