субота, 11 червня 2011 12:35

Дочка Каддафі подала до суду на Саркозі та НАТО

Дочка Каддафі подала до суду на Саркозі та НАТО

Дочка глави Лівії Муаммара Каддафі - Аїша - подала новий позов у ??Паризький суд проти НАТО за вбивство її родичів. На цей раз скарга спрямована не тільки проти сил альянсу, а й проти військовослужбовців французької армії, а також президента Франції Ніколя Саркозі, який є верховним головнокомандувачем армії Франції, передає телеканал Press TV.

Дочка Каддафі вимагає притягнути до відповідальності винних у смерті молодшого сина Каддафі Сейф аль-Араба і трьох онуків лівійського лідера.

Всі четверо були убиті в результаті авіаудару НАТО по палацовому комплексу Баб аль-Азазію в Тріполі 30 квітня. Північноатлантичний альянс з тих пір кілька разів заявив, що не ставив за мету ліквідувати Каддафі, проте операція НАТО Лівії передбачає знищення командних пунктів армії уряду цієї країни. У Баб аль-Азазії знаходиться військова база армії Каддафі.

Це вже другий позов Аїші у зв'язку з операцією НАТО в Лівії. 8 червня 2011р. вона подала у брюссельський суду позов проти НАТО, звинувативши альянс в "військових злочинах в Лівії", в якості одного з них вказавши бомбардування комплексу Баб аль-Азазію 30 квітня.

Раніше повідомлялося, Туреччина запропонувала лівійському лідерові Муаммару Каддафі "гарантії" в обмін на його від'їзд з країни.

Зараз ви читаєте новину «Дочка Каддафі подала до суду на Саркозі та НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі