субота, 11 червня 2011 11:48

Спецтема: Війна у Лівії

Туреччина пообіцяла Каддафі "гарантії"

Туреччина пообіцяла Каддафі "гарантії"

Туреччина запропонувала лівійському лідерові Муаммару Каддафі "гарантії" в обмін на його від'їзд з країни, передає Agence France-Presse. Про це розповів у п'ятницю турецький прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган.

За словами Ердогана, у Каддафі немає іншого вибору, як залишити Лівію.

"Ми сказали йому, що ми допоможемо відправити його туди, куди він забажає", - заявив прем'єр-міністр.

"Залежно від відповіді, яку він дасть, ми обговоримо це питання з нашими союзниками (по НАТО), проте, на жаль, жодної відповіді ми від нього поки не отримали", - додав Ердоган.

Він не уточнив, які саме гарантії були запропоновані Каддафі.

Нагадаємо, 9 червня країни-члени контактної групи по Лівії, до складу якої входять 22 держави, включаючи США, Францію, Великобританію, Катар і ОАЕ, зажадали від лівійської опозиції представити детальний план їх дій після добровільного або примусового повалення Каддафі зі своєї посади.

7 червня, в день свого 69-го дня народження, Каддафі у зверненні до лівійців заявив, що не збирається йти з влади. Він не виключив, що його спробують ліквідувати, зазначивши, що "мучеництво в мільйон разів краще капітуляції".

Громадянська війна в Лівії триває з лютого 2011 року, після того, як в Бенгазі на сході країни виникло опозиційне режиму Каддафі уряд. Бомбардування об'єктів, контрольованих Тріполі, почалися 19 березня, через два дні після того, як Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, яка дозволила світовій спільноті врегулювати ситуацію в Лівії військовими методами, за винятком наземного вторгнення.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина пообіцяла Каддафі "гарантії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі