понеділок, 30 травня 2022 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Дії окупантів стануть більш агресивними, війна буде ще довго - Боррель

Дії окупантів стануть більш агресивними, війна буде ще довго - Боррель
Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, скільки ще буде війна. Фото: Лівий берег

Війна Росії проти України може значно затягнутися, у зв'язку з чим треба збільшити санкційний тиск на агресора.

Війна буде довгою, агресивність дій РФ буде тільки зростати. Таку думку висловив в ефірі радіо France Info головний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель.

"Ми повинні вистояти. Війна буде довгою, агресивність дій РФ буде тільки зростати. Ми повинні продовжувати забезпечувати Україну засобами для боротьби, а також чинити економічний тиск на Росію", - заявив Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спроба РФ домогтися послаблення санкцій підкреслює їх дієвість - британська розвідка

Російська економіка вже починає зупинятися і подальший санкційний тиск на Росію дозволить забезпечити Україні вигіднішу позицію на майбутніх мирних переговорах.

Боррель висловив переконання, що "врешті-решт буде угода" по шостому пакету санкцій, що включає нафтове ембарго і відключення "Сбербанку" від SWIFT.

Шостий пакет санкції Євросоюзу проти Росії поширюватиметься на сиру нафту і нафтопродукти, що поставляються в країни ЄС. Однак ембарго поки що не будуть запроваджувати на нафту, яку поставляють по трубопроводам, заявив журналіст Рікард Йозвяк.

Зараз ви читаєте новину «Дії окупантів стануть більш агресивними, війна буде ще довго - Боррель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі