понеділок, 18 березня 2024 19:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов розповів про "характерну прикмету" Путіна

Данілов розповів про "характерну прикмету" Путіна
На ядерні погрози РФ мають бути колективні дії, сказав Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Як тільки для президента Російської Федерації Володимира Путіна починає погіршуватися ситуація на фронті, у світі і в РФ, тим голосніше та інтенсивніше лунають розмови про готовність до застосування ядерної зброї.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Є характерна прикмета: як тільки для Путіна починає погіршуватися ситуація на фронті, у світі, на Росії, тим голосніше та інтенсивніше починають лунати розмови про готовність до застосування ядерної зброї. Сила, як останній аргумент тупих, - фірмовий стиль путінського спілкування", - сказав секретар РНБО.

Для цього Кремль використовує найрізноманітніші майданчики і спікерів як іноземних, так і власних, як відкритих союзників, так і латентних сателітів у медіа, політиці і бізнесі, зазначив Данілов.

"У максимальну фазу активності виходять дезінформаційні кампанії про "неминучість поразки України", "слабкість і некомпетентність української влади", про "невідворотність територіальних втрат" і, як підсумок, - "необхідність проведення мирних переговорів на російських умовах", - сказав секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розпочав тиждень зі Ставки. Доповів Сирський

До цього часу "пропаганда страху", на думку Кремля, була "найефективнішим інструментом впливу в реалізації агресивних зовнішньополітичних стратегій", сказав Данілов.

Однак страх слабшає залежно від того, як світова спільнота усвідомлює, з ким має справу, зазначив секретар РНБО.

"Бо тому, хто народився на російських задвірках, не дано розмовляти мовою аргументів і логіки, воно розуміє виключно метод зуботичини. Що неможливо допустити створення прецеденту ядерного шантажу, прикриваючись яким відчиняються двері до абсолютно необмежених територіальних загарбань", - сказав Данілов.

"Тому на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії з підготовки до покарання і локалізації потенційного агресора. І тому маємо обережний оптимізм, що цей процес із запізненням, але розпочався", - заявив секретар РНБО.

Минулого місяця Путін заявив про "повну готовність" ядерних сил.

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки прокоментували такі заяви Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Данілов розповів про "характерну прикмету" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі