пʼятниця, 13 січня 2012 14:45

Данилишин розповів, як у Празі морально підтримував Олександра Тимошенка

Данилишин розповів, як у Празі морально підтримував Олександра Тимошенка

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин розповів про свою зустріч у Чехії з чоловіком Юлії Тимошенко Олександром, який нещодавно отримав у цій країні політичний притулок.

"Чехія — маленька країна. Бути у Празі і не зустрічатись українцям було б нонсенсом. Так, я зустрічався і з Олександром Тимошенком. Ми обговорили ситуацію в Україні. Він виклав своє бачення того, що відбувається в Україні", - розповів екс-чиновник в інтерв'ю "KyivPost".

Відповідаючи на запитання, чи не обговорювали вони можливість чеської фірми Тимошенко стати донором організації Данилишина, колишній мінстр відповів, що його "не цікавила діяльність Олександра як підприємця".

"Я цікавився його долею як людини, яка потребує моральної підтримки у цей складний період", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік Тимошенко у Чехії зберігатиме "награбовані у народу" кошти - нардеп

Данилишин розповів, що у Чехії він займається викладацькою і науковою діяльністю. Крім того, у березні минулого року він створив громадську організацію "Українська європейська перспектива".

"За рік "Українська Європейська Перспектива" змогла фактично стати центром об'єднання багатьох українських діаспорних організацій у світі. Так, ми, зокрема, піднімаємо питання щодо захисту українських мігрантів, які проживають в різних країнах", - розповів екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман не вважає чоловіка Тимошенко політиком

Відповідаючи на запитання, хто фінансує цю організацію, Данилишин розповів, що кошти надходять від спонсорів, від українців, які проживають в Чехії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко підтримала втечу батька до Чехії

"Організації багато не треба, а для проведення відповідних заходів є підприємства і організації, які засновано українцями в Чехії. Це майже 10 тисяч підприємств, які активно допомагають у проведенні тих чи інших заходів", - наголосив опальний екс-чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Данилишин розповів, як у Празі морально підтримував Олександра Тимошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі