пʼятниця, 20 травня 2011 12:10

Черкаський телеканал проситиме захисту в Барака Обами

Черкаський телеканал проситиме захисту в Барака Обами

39 депутатів Черкаської міської ради учора на сесії підтримали депутатський запит Володимира Мамалиги до органів прокуратури з вимогою дати правову оцінку діям місцевого монополіста послуг кабельного телебачення та відновити трансляцію ТРК "Антена-плюс".

Мамалига повідомив, що ТРК "Антена-плюс" підготувала судовий позов до оператора кабельних мереж та направила звернення до органів прокуратури України.

Також журналісти мають наміри звернутися до Президента України Віктора Януковича з черговою вимогою припинити цькування незалежних ЗМІ в Черкасах.

Звернуться і до Президента США Барака Обами, як президента країни з найвищими у світі стандартами демократії і до якої належить власник компанії "Воля" – американська корпорація SigmaBleyzer.

"Ми думаємо, що американський власник навіть не здогадується про те, що в Україні компанія підтримує політику утисків громадянських свобод та знищує незалежні ЗМІ", – відзначив Мамалига.

Звернення Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації і Голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення направив віце-спікер Микола Томенко.

Він просить вивчити ситуацію, що склалася довкола телерадіокомпанії "Антена-плюс", яка здійснює мовлення у кабельних мережах міста Черкаси.Телеканал виключили з кабельних мереж. Його вважають єдиним опозиційним в області.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський телеканал проситиме захисту в Барака Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі